Booking

Booking

Fabian Maze

Pe vremea cand rap-ul era o prioritate si doar asta conta, in 1998, la 14 ani, Fabian Maze pe numele sau real, Cristian Razvan Chillian isi face trupa, in Tecuci, orasul natal. Primele rime il duc la primele cantari si evenimente locale, dar si in sali de net unde nopti la rand isi lucra instrumentalele. Intalnirea cu pupitrul de DJ a fost definitorie si a inteles ca sunetele pot fi controlate si altfel.

Anii de liceu au trecut repede si in 2002, Fabian ajunge in Bucuresti la facultate, unde remarca in Piata Romana, ca pantalonii sai sunt cel mai putin largi dintre toti pantalonii pe care rapperii ii purtau in capitala. Deja lumea lui se clatina si incepea sa arate altfel. A decis ca mai bine din MC devine DJ, dar tot de rap, ca doar asta avea in cap. Si a inceput studiul, ascultatul si cercetatul. Cum era firesc a luat cluburile la rand si a ajuns in 2003 in Kristal Glam Club unde a vazut live reprezentatia lui John Digweed. Nu a inteles mare lucru din ce s-a intamplat acolo, dar a prins energia si vibe-ul acela minunat. A fost momentul zero din cariera muzicala a lui Fabian. Decis sa inteleaga mai multe, incepe un research pe tot ce inseamna muzica electronica; stiluri, genuri, sub-genuri. Descopera vocal house-ul si progressive, muzica cu mesaj ce-i intra la suflet. Ruptura totala de rap se produce in 2005 cand Axwell, unul dintre DJ-ii si producatorii lui preferati, scoate alaturi de Chris Willis, Watch the Sunrise, piesa deja devinta o clasica in muzica de club. Atunci intelege de fapt ce inseamna muzica si cultura house si tot atunci decide ca asta e drumul ce-l reprezinta si ca de atunci incolo are sa piarda multe nopti la propriile petreceri.

In 2005 prinde si prima rezidenta la club The Gate, unde invata ce inseamna sa faci un program diversificat de club, descopera tot mai multa muzica si cunoaste tot mai multa lume implicata in fenomenul clubbing, ce abia incepuse sa creasca. De acolo au urmat Club Gotti, Club Paradis din Jupiter, unde il cunoaste pe bunul sau prieten si partener de studio Andre Rizo, continua cu Pacha, Level, Aqua Park Oltenita, Shakespeare Bar, Harvard Club, Fourteen Music Pub, The Bankers, Best Seller, Fratelli Espresso Bar, acestea fiind cateva din cluburile in care Fabian a mixat, plus multe alte petreceri private in Bucuresti, tara si strainatate. Ajunge tocmai in Filipine unde mixeaza in cluburi din Subic Bay si Manila. In tot acest amalgam de cluburi a avut sansa sa mixeze langa nume mari ale scenei electronice, de la DJ Sneak, Terry Lee Brown Jr., The Timewriter, John Creamer, Sonique pana la Pagal, Vali Barbulescu, DJ Andi sau Suie Paparude.

Alaturi de Andre Rizo incepe in 2008 sa produca muzica electronica, intelegand faptul ca un DJ nu poate ramane doar in spatele pupitrului ci trebuie sa se si exprime pentru a capata personalitate si a creste. Pun bazele proiectului “Defected Junkyez”, care doi ani mai tarziu se transforma in “Cue/Play”. Incepe productia si piesa “Una Palabra” este semnata de un label din Mexic, Montenegro Recordings. Urmeaza o perioada de pauza, iar in 2009 Fabian Maze revine cu un remix la Plastikman - Ask Yourself. Tot atunci, in 2009, ia nastere studioul BASS Production unde lucreaza pana in 2013, cand impreuna cu Andre se muta la ARM Production. Se reia lucrul la Cue/Play, cu un concept nou si anume abordarea intregului stil electronic, de la downtempo, breakbeat, chill pana la deep house sau deep tech. Tot in 2013 piesa “Doina” a lui Fabian este semnata cu Three Dot House, scoate remix-urile pentru Nino D’Angelo si Asaf Avidan. In prezent Fabian Maze, pregateste o serie de remixuri si productii pentru propriul proiect, dar si pentru Cue/Play.

2014 a inceput bine pentru Fabian, cu o rezidenta la Best Seller si o serie de evenimente, dintre care cel mai important de pana acum fiind J’ai-Lectro 8 de la Colectiv, eveniment ce i-a adus si colaborarea pe partea de booking cu Jiji Events. Ne astepta un an frumos inainte, plin de evenimente si lansari.