Booking

Booking

Niste Baieti

 

 

Niste Baieti a luat fiinta intr-un club underground din Bucuresti in care cei 4 protagonisti consumau voie buna si dispozitie de cantat. In zilele de luni, ca peste tot, nimeni nu frecventa clubul “lor” asa ca au luat initiativa de a dezmorti atmosfera. Au inceput sa organizeze concerte “for fun”, fara repetitii sau pregatire fizica inainte. In fiecare luni , sub titulatura Niste Baieti clubul a gazduit seri memorabile la care intrarea era 5 mii de lei (vechi).
Din dragoste si respect pentru compozitorii si interpretii care ne-au adus bucurii in anii copilarii, proiectul Niste Baieti propune transpunerea pieselor nemuritoare, scrise inainte, in timpul si dupa epoca “de aur”, in ritmuri de punk rock, pentru a le pasa mai departe generatiilor tinere, in speranta , ca ele vor fi indragite gustate sau macar auzite si de ei.

Proiectul a inceput sa devina serios cand “valurile de fani” au inceput sa urmareasca formatia peste tot si asa cei patru baieti au fost practic obligati sa editeze primul material discografic independent, Niste Baieti- “Adunate din popor si cantate din topor” in 2006. Produs in spiritul DIY (Do it yourself) si cu bunavointa unor prieteni (de asemenea fani), formatia s-a bucurat de un “succes monstru” care de altfel a si determinat plecarea in primul turneu national Niste Baieti – “Oldies But Goldies Tour” in primavara anului 2007. Trupa a sustinut 14 concerte in 14 orase , 14 zile la rand prin toata tara (Ploiesti, Brasov, Cluj, Constanta, Timisoara, Baia Mare, Tg Mures, Bistrita, Sf Gheorghe, Oradea, Arad, Sibiu, Deva, Bucuresti). Un an mai traziu trupa a pornit in cel de-al doilea turneu independent in aceleasi orase mai sus mentionate: Niste Baieti – “Punk Rock Shlagar Tour 2008”.


Formatia a prestat cu aceeasi voie buna pana in 2011, an in care trupa este determinata sa “lanseze” in undergroundul romanesc al doilea material Niste Baieti independent (bineinteles). S-au inceput inregistrarile in luna martie, urmand ca albumul sa fie prezent pe suport audio in aceasta primavara, mai apoi preconizand un nou turneu mondial...pardon national, pe planul mioritic care a inspirat atatea minti talentate la atatea sonete minunate.